miercuri, 20 iunie 2012

Cupcakes cu lapte condensat şi caise



Lipsesc motivat, sunt în cea de a şaptea zi din cele zece cu hrănire exclusiv grăunţoasă  (grâu, hrişcă, orez, mei), dar despre asta într-un jurnal ohsawaian la final, amu cupcakes.


Pentru ziua mamei fui cu nechef tortulos, laptele condensat trebea lichidat că-ncepea postul şi expira după, în aste condiţiuni vitrege cea mai blândă alegere fu îngheţată şi brioşe cremoase, astea încaisate acrii,  cele căpşunoase dulcii şi îngheţata gheaţoasă, deci combinaţia fabuloasă pentru primii 56 de ani mămiceşti!

Pentru o tavă de brioşe, 12 bucăţi, am făcut un aluat din:
- 200 ml lapte condensat
- 125 gr făină
- 175 gr unt topit
- 3 ouă
- 1 zahăr vanilat
- 2 linguriţe praf de copt
+ 150 gr caise tăiate mărunt
+ 1/3 dintr-un plic cu ciocolată caldă


Am mixeruit toate cele făr de ciocolata caldă ;i fructe, am adăugat caisele şi am omogenizat, 2/3 din aluat l-am turnat în hârtiile speciale, restul  l-am amestecat uşor cu praful de ciocolată caldă şi l-am turnat în forme desenând cu furculiţa peste cel alb.

Le-am copt pân nu s-o mai prins de scobitoare, vro 20 de minute în cuptorul bine încins anterior.


Pentru decorare am blendurit caise cu frişcă lichidă, pentru că maglavaisul avea consistenţa moale i-am adăugat ciocolată albă topită.


Ziceam şi la cele căpşunoase, copturile acestea sunt minunate pentru că deşi nu-s deloc însiropate aşa par!


După post, de vor mai fi caise, vreu să le repet, făr de lapte condensat, nu mai am, ci cu iaurt. Abia amu leşin în faţa gândului , fug la mămăliga mea din mei!

AMR 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu