luni, 31 octombrie 2011

Tartă cu ananas şi kiwi în zahăr ars


Uitasem de vreo săptămână pe balcon, în frig, un ananas crud. În coşul de fructe din casă zăceau de aceeaşi perioadă kiwi, tot necopţi. I-am aşezat pe zahăr ars şi i-am copt eu în cuptor sub blat de
 pandişpan, dacă singuri nu s-au priceput!

Ingrediente:
- 2 kiwi  felii
 - 600 gr ananas  cuburi
- 200 gr zahăr pentru ars
- 100 gr unt
- 5 ouă
- 5 linguri ulei
 - 5 linguri făină
- sare

Am pus zahărul la ars, am adăugat untul când zahărul s-a caramelizat, am tapetat cu el vasul de copt

Am turnat peste zahăr fructele

Am bătut cu mixerul cele 5 ouă cu zahărul, apoi uleiul şi am adăugat făina.
Compoziţia am turnat-o peste fructe.
Am copt,  45 minute la foc mediu.
Lăsată la răcit şi apoi răsturnată.
Faţă
Verso:)
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu