joi, 30 decembrie 2010

Ciocolată cu nucă de cocos
















Pentru un om drag, am pregătit de Crăciun bomboane de ciocolată şi ciocolată umplută cu cocos, nu ciocolată cumpărată, nu cremă fiartă, ci pur si simplu şi făr’de foc şi făr’de zeci de conservanţi.

Reţeta de la care am pornit a fost de pe blogul de reţete vegane, dar pentru că nu mi-am înţeles corect propriile notiţe, rezultatul final a fost puţin diferit.













Pentru 40 de bomboane, jumătate umplute, jumătate doar din ciocolată, am avut nevoie de:

- CIOCOLATA –
• 4 linguri ulei de palmier
• 1 avocado curăţat şi dat pe răzătoarea mică
• jumătate cană de apă
• esenţă de vanilie
• 4 linguri miere
• o mână migdale măcinate
• 40 gr cacao
• 4 linguri nucă de cocos
Toate ingredientele se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă.

- CREMA-
• 3 linguri ulei de palmier
• 3 linguri fulgi de cocos
• 2 linguri caju mărunţit
• 2 linguri miere
Toate acestea se omogenizează şi-i gata crema!














Am folosit hârtie pentru bomboane, puteam folosi direct matriţa, am turnat cu linguriţa primul strat de ciocolată, apoi strat de cremă şi-n final capacul tot din ciocolată, am ornat cu bucăţi de caju.
Se lasă la frigider/congelator până se întăresc (într-un timp mai mare decât cele cu ciocolata cumpărată).














Sunt tare interesante la gust, pentru mine care folosesc tone de ciocolată cumpărată la bomboane, nu-s taman grozave, dar cu siguranţă de înlocuiesc avocado cu banane şi folosesc puţin lapte praf, le avansez pe lista de preferate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu